Ansatt skal være konsulent

I tilfeller hvor en ansattbruker har behov for en konsulentrolle (fast eller over en tidsbestemt periode) kan dette tildeles som beskrevet under.

Vær obs på at vedkommende da får tilgang til alle lærlinger, all informasjon og har skriverettigheter på disse - samt mulighet til å slette.

Først må ansattrollen deres avsluttes. Gå til vedkommende sin profil, klikk på knappen til høyre på profilen deres og velg "Avslutt bedriftsrelasjon"

Det vil da dukke opp en boks hvor man kan gjøre noen valg. Standard her er at det står valgt "Avslutt ansatt og fjern alle lærlingrelasjoner (anbefalt)". Dersom det er ønskelig at vedkommende fortsatt skal være knyttet mot de lærlingene h*n er knyttet mot dette endres til "Avslutt ansatt, men behold lærlingrelasjoner". Pass også på at brukeren ikke låses, og dersom vedkommende skal tilbake til ansattrollen senere vil det kanskje være greit å fjerne avhukingen på "Fjern fra grupper". Velg deretter "Lagre", og ansattrollen deres er avsluttet.

Gå nå til "Opplæringskontor" under menyen under navnet ditt. Klikk på knappen til høyre i konsulentlisten. Velg "+Ny konsulent"

Det dukker da opp mulighet til å søke etter konsulent eller mulighet til å opprette en ny. Merk at her skal det søkes etter konsulent blant eksisterende personer, og ikke lages ny.

Velg vedkommende fra listen. Her kan det også bestemmes om det skal sendes ut en velkomstmelding. Dersom vedkommende har pålogging til OLKWEB vil det ikke være nødvendig, da de vil kunne logge inn som normalt med samme brukernavn og passord som tidligere. Velg lagre og vedkommende har konsulentrolle.

Last updated