Brukernavnet finnes fra før?

Hvorfor får jeg ikke opprettet person? Han/hun finnes ikke i OLKWEB, men det står at brukernavnet (e-post) finnes allerede?

Vi får en del henvendelser hvor man skal opprette en bruker, men får beskjed om at brukernavnet/e-postadressen allerede er i bruk. Selv om man ikke finner brukeren i systemet vil denne beskjeden bety at han/hun på et eller annet tidspunkt har vært registrert i OLKWEB tidligere. Dette kan enkelt sjekkes opp i "personregistrert" under navnet ditt oppe til høyre. Dersom du søker på e-posten vil den personen som benytter e-posten i systemet vises, selv om han/hun er avsluttet.

Dersom du ønsker å registrere denne personen på nytt i OLKWEB, kan du gjøre det ved å gå til opprettingen av ny lærling eller ny ansatt, og velge " "Bruk eksisterende person" ved oppretting. Da kan du enkelt søke opp navnet eller e-posten til vedkommende, og registrere manglende data som vanlig.

Søk opp eksisterende person ved oppretting av lærling:

Velg å bruke eksisterende lærling. Før du søker opp vedkommende:

Søk opp eksisterende person ved oppretting av ansatt:

Jeg har opprettet en bruker med feil e-postadresse, når jeg prøver endre den til å være riktig, så får jeg beskjed om at "Brukernavnet finnes". Hva gjør jeg?

Dersom du ikke får endret brukernavn på en person, fordi du får beskjed om at brukernavnet finnes må du gå til Personregisteret. Søk opp enten navnet på personen du ønsker å endre brukernavn på, eller det brukernavnet du ønsker å endre det til (som står finnes). Klikk deg inn på den brukeren som har brukernavnet i dag. Dersom det feks står "Brukeren har ingen systemrolle i OLKWEB" på profilen, betyr det at det har blitt opprettet en ufullstendig bruker en gang tidligere. Da kan du gå på "Endre personalia", og i e-post-feltet endre adressen ved å feks legge på "_deaktivert" bak adressen. Da frigjøres den opprinnelige e-posten og den kan benyttes på andre brukere.

Last updated