Vurdering

Bruk innholdsfortegnelsen til høyre for å bla i spørsmålene knyttet til vurdering.

Hvorfor får ikke en ansatt opprette vurdering? Er det slik at vi som konsulenter administrere alle vurderinger?

En ansatt får ikke opprettet og administrert vurderinger, hvis ikke dere som konsulenter har bestemt det. Dette er en innstilling, og kan administreres ved å gå via navnet ditt, og "Innstillinger for OLKWEB". Under vurdering er det et punkt som heter "Ansatte kan opprette, endre og administrere vurderingsskjema". Dette må være slått på for at ansatte skal kunne administrere vurderingen.

Målene vises ikke i vurderingsskjemaet

Dersom målene ikke vises er det trolig fordi de mangler et vurderingskriterie. Du kan klikke på "Endre utvalg", og da vil målene som er aktuelle for den lærlingen listes opp, her vil du få indikert dersom læreplanen ikke har noen vurderingskriterie. For å knytte kriterie til planen må du gå via lærlingens læreplan, eller læreplanmalen. Velg "rediger læreplan" og velg ønsket kriterie. Dersom du gikk via læreplanmalen vil du måtte distribuere endringene. Nå vil du kunne gå til vurderingsskjemaet til lærlingen, velge "Endre utvalg" og deretter hekte på alle målene, velg så "Lagre utvalg". Neste vurdering på lærlingen vil alle målene dukke opp med en gang for å kunne vurderes.

Hvorfor får jeg ikke satt vurderinger på lærlingen?

Du får sannsynligvis ikke satt vurderingen fordi du ikke er lagt til som deltaker i vurderingen. Dette gjøres ved oppretting av vurderingen (men kan endres underveis, dersom det mangler deltakere). Automatisk hentes lærlingen, ansvarlig konsulent og faglig leder. Dersom du skal være med ville jeg kontaktet enten konsulenten til lærlingen, eller den faglige lederen.

Jeg skrev en agenda, men denne forsvinner?

Dersom du har skrevet en agenda, men ikke trykket "lagre møtedetaljer" vil ikke dett lagres. Det vil si at dersom du skriver en agenda, og klikker deg videre i systemet vil det forsvinne.

Løsningen vil være å velge "lagre møtedetaljer" når du har gjort endringer, eller registrert data knyttet til møtetidspunkt, agenda eller varighet.

Jeg får ikke redigert vurderingen

Når det gjelder deg som opplæringskonsulent, kan det være følgende:

Du er ikke deltaker i vurderingen Det er kun deltakere i samtalen som får vurdert. Sett deg selv som deltaker, oppdater visningen, og du skal kunne vurdere.

Vurderingen er signert Dersom vurderingen er oppsummert og signert får du ikke lenger sette vurderinger.

Last updated