Målene dukker ikke opp i vurdering

Dersom du har opprettet et vurderingsskjema, men målene ikke dukker opp slik som de skal kan det være forskjellige ting som spiller inn. Her får du de vanligste.

Målene har ikke vurderingskriterie

Dersom målene ikke har et vurderingskriterie vil de heller ikke vises i vurderingsskjemaet. Du kan enkelt se om målene har dette ved å 1) enten gå til lærlingens læreplan, for å se om den har vurderingskriterier. Dersom planen ikke har kriterier vil det vises med en informasjonsboks, slik som illustrert i bildet under.

Du må da redigere læreplanen, velge ønsket kriteriesett, og lagre. Dersom det ikke finnes kriteriesett finner du veiledningen på hvordan du oppretter det her. OBS. Dersom både læreplanen, og læreplanmalen mangler kriteriesett vil det være mest tidkrevende å legge vurderingskriteriet direkte på læreplanmalen, for å distribuere det ut til alle lærlinger som læreplanen, så slipper du gjøre det gjentakende for alle lærlingene.

Du kan også se om målene har vurderingskriterie ved å velge "Endre utvalg" i vurdering, der vil de stå markert med hengelås om de ikke har vurderingskriterie.

Merk at dersom du knytter på vurderingskriterie etter at vurderingen allerede er opprettet må du også følge steget under:

Målene har vurderingskriterie, men vises fortsatt ikke

Dersom målene har vurderingskriterie, men fortsatt ikke vises er det fordi vurderingsskjemaet ble opprettet før målene hadde vurderingskriterie. For å løse dette blar du ned til der målutlistingen skulle vært, og velger "Endre utvalg".

Der vil du få opp en liste over alle målene, velg så marker / fjern alle (evt. bare de du ønsker skal vurderes), og husk velge "Lagre utvalg".

Målene har ikke egenskapen vurdering

Dersom målene har vurderingskriterie, men fortsatt ikke dukker opp i vurderingsskjema, ei heller i forsøket ved å endre utvalg mangler målene egenskapen "vurdering". Dette må da knyttes mot målene for at de skal dukke opp i vurderingen. Vi har skrevet om egenskaper under læreplanmaler. Dette er også anbefalt å knytte opp på læreplanmalen, fremfor inne på den enkelte lærlingen.

Last updated